Terschellinger kaas is een biologisch product en draagt daarom het EKO keurmerk. Dit houdt in dat de hele productieketen aan strikte regels is gebonden.
De melk die verwerkt wordt, komt van biologische veehouders. Deze veehouders mogen o.a geen kunstmest op het land gebruiken. Verder is er een verplichte weidegang voor de koeien, mogen er maar een beperkt aantal koeien per hectare worden gehouden, is het medicijngebruik minimaal en moet er biologisch worden gevoerd. Dit zijn strikte voorwaarden om het pedikaat 'biologische veehouder' te verdienen.
De kaas zelf moet vervolgens ook nog aan enkele voorwaarden voldoen. Zo worden er geen geur-, smaak-, kleur- en conserveringsmiddelen toegevoegd. Ook eventueel toegevoegde kruiden zijn van biologische teelt.
Dit alles gebeurt onder controle van stichting SKAL. Deze organisatie certificeert bedrijven die biologische producten leveren. De door SKAL gecontroleerde producten zijn herkenbaar aan het EKO keurmerk.
De Terschellinger kaas is een product dat bijdraagt aan een diervriendelijker wereld en een wereld met een duurzamere toekomst.